Paper Art & Design
Plukken-en-atelier-zw-wit
brandnetelpapier-strook

Een bijzondere dag met brandnetels

Afgelopen weekend, de storm trotserend, plukten 8 deelnemers vele brandnetels uit de Bosjes van Poot. Tijdens de wandeling gaf Eric Wisse, vrijwilliger van het beheer van verschillende Haagse duingebieden, een toelichting over de functie van de netels. Verder was het hard werken om uiteindelijk een paar vel papier te kunnen scheppen van jezelf geplukte brandnetels. Een dag in de natuur en lekker traag tot resultaat komen. Het was heerlijk. Bedankt iedereen voor de volle inzet!
Logo-OAD-2019_sun-two

Open Ateliers Duinoord

In het weekend 15 en 16 juni is het atelier van Loes Schepens te bezoeken, net als de 38 andere ateliers in de route Duinoord. Wandel langs deze unieke plekken en ontmoet de kunstenaar. Meer informatie hier.
Vera-Miriam-600px-web

Zomer expositie vanaf 13 juli

Vera van Wolferen
Campers, huisjes en bloemen vormen architectonische stillevens uit wit papier. Tijdens haar master in Animatie raakte Vera van Wolferen (1988) geïnspireerd door de fantasierijke werelden die ontworpen worden voor animatiefilms. Met haar gedetailleerde sculpturen creëert ze een universum dat uitnodigt om in weg te dromen. Bij galerie Paper Art & Design laat ze een nieuwe wandsculptuur zien en een installatie waarbij ze papieren modellen in verschillende schalen combineert tot een wonderlijk landschap.

Miriam L’Herminez
In haar werk is ze steeds op zoek naar verscheidenheid. Geïnspireerd door een 15 jaar lang verblijf in Malawi, Zimbabwe en Tanzania, waar ze geraakt werd door de confrontatie met het verschil in culturen, taal en emotie. Door een onderwerp van alle kanten te belichten laat Miriam zich telkens weer verrassen door de verschillen binnen een thema. De nieuwe expositie van Vera van Wolferen en Miriam L’Herminez loopt van 13 juli tot en met 28 september.
Mathilde-en-Ina-bij-PAD-strook-web

Nog te zien Bewogen Lijnen

Nu politiek zeer actueel: de aardbevingen in Groningen. De installatie ‘BARST’ van Ina Fekken, gebaseerd op dit problematische onderwerp is te zien in de etalage van de galerie. De poëtische werken daarentegen van Mathilde van Wijnen stralen rust uit. Nog te zien tot 6 juli!

Workshop-Vera-web

Workshop met Vera van Wolferen

In de workshop 'Papieren Facades' laten we ons inspireren door de architectuur in de omgeving van de Weimarstraat. Tijdens een korte wandeling verzamelen we door het maken van foto’s architectonische details zoals ramen en erkers die we bij terugkomst in de galerie gebruiken ter inspiratie voor onze eigen facades. Uit wit aquarelpapier snijden en plakken we een fantasierijke leporello die je later kan inlijsten of neerzetten.
- zaterdag 24 augustus van 14 - 17.00 uur
- kosten 75,- (inclusief materiaal/thee/koffie)
- maximaal 8 deelnemers
- opgeven via info@paperartanddesign.nl
Buurtproject-strook-web

Wijkproject met Miriam L’Herminez

In de galerie Paper Art & Design gaat het wijkproject 'Buurt-Bewoners-Verbonden' plaatsvinden. We doen nu alvast een oproep om langs te komen in de galerie, in gesprek te gaan met de kunstenaar om samen te werken aan een kunstwerk. Het doel van het project is om bewoners te verbinden en vooral ook te laten meedoen. Tijdens de expositieperiode is de kunstenaar aanwezig om bewoners meer te vertellen over de geëxposeerde kunstwerken en verder te praten over verhalen die gaan over de bewoners en over deze wijk. Deze verhalen zijn de start van het project en een waardevolle bijdrage voor een nieuw kunstwerk. Miriam heeft al eerder een soortgelijke installatie gemaakt, en die is al te zien in de galerie.
- Start van het project: 19 juli 2019
- Elke vrijdagmiddag van 12 - 17 uur is de kunstenaar aanwezig
- Eindresultaat presentatie 28 september
- Wil je meedoen: miriam@lherminez.com
MailPoet