Paper Art & Design
Vooraankondiging
strook-pat-wendy-anna-web

Aardse elementen | Earthly elements

Stenen zijn de bouwblokken van de kosmos, hier op aarde zijn ze de kristallisatie van de natuur. Ze zijn alles wat wij mensen niet zijn, duurzaam, sterk en onverzetbaar. Toch zijn ze geboren uit explosie van magma, continentale verschuivingen, wind- en watererosie. Het gaat boven ons verstand, dit is de ruimte waarin Pat Alexander (VS) haar onderzoek doet.

Wendy Briggs Powell (VS) maak haar 'watermerken' door 2 dimensionaal papier in 3 dimensionale vormen te duwen via gekleurde waterbaden. Het handmatige intuïtieve werk bestaat uit verrassingen en gaat daarmee in tegen de tegenwoordige digitale perfectie op onze computers. Het werk verbind hart, hand en hoofd en reikt daarmee uit naar de nuances van de menselijke conditie.

De soms bizarre en mysterieuze organische vormen die Anne Bludeau-Hary (Duitsland) geeft aan haar papieren cocons zijn poëtisch en licht. De transparantie van het Japanse papier versterkt dat idee en de objecten lijken te zweven. Een moment van hemelse verheffing. Dit werk staat in contrast met de 'solide' installatie van Pat Alexander.

Wees welkom bij de opening op 5 oktober om 16.00 uur.
Vera-Miriam-562px

Actueel: Bron > Wonder > Wereld

Breng (tot 27 september) een bezoek aan de huidige expositie, van Vera van Wolferen en Miriam L’Herminez. Architectonische grote, kleine en hele kleine stillevens uit wit papier, animaties, camperminiaturen versus kleurrijke fragmentarische mensfiguren, genaaid op tule.
foto1-workshop-Daan

Workshop Collage maken met Danièle Knirim

Wegens herhaalde aanvragen geeft Danièle Knirim op 19 oktober aanstaande een workshop in het atelier van Paper Art & Design. Tijdens deze workshop leer je hoe je composities maakt van papier, patronen, kleur, foto's en vlakken. Het maakt niet uit of je een figuratief of abstract beeld maakt. We bespreken je eigen gekozen onderwerp/ fascinatie voor je collage. Daarna bepalen we (met behulp van schetsen) met welke materialen en technieken je het kan gaan uitvoeren. Er zal keuze zijn uit vele verschillende papiersoorten waaronder ook handgeschepte vellen.

Kosten € 75,- inclusief materiaal & koffie/thee
Datum 19 oktober van 14 - 17 uur.
Aanmelden via: info@paperartanddesign.nl of 06 24638700 (max 8 personen)
Wijkproject-in-de-maak

Eindpresentatie Wijkproject

Miriam L'Herminez en Marna Ouwehand hebben in de afgelopen zomermaand vele bewoners ontmoet en gesproken over hun ervaringen in de wijk. Daaruit zijn verhalen verzameld en opgetekend. Nu is er een kunstwerk in de maak met de aangeleverde papieren materialen. Iedereen die aan dit project Buurt-Bewoners-Verbonden heeft meegewerkt of interesse heeft in het eindresultaat is van harte welkom voor de eindpresentatie op 28 september van 16 - 17 uur. We zijn verheugd dat Annette de Graaf, stadsdeeldirecteur Segbroek, aanwezig zal zijn om de kunstinstallatie te onthullen.
Everwraps

Nieuw in de Winkel

We hebben in de winkel nieuwe producten, kom langs voor een leuk cadeau. Hieronder een selectie.
VISSEVASSE EVERWRAP maakt cadeaus geven een stuk milieuvriendelijker. Dit herbruikbare cadeaupapier scheurt niet, geeft geen witte vouwlijnen en heeft een levensduur tot wel 100 jaar! Ieder vel heeft twee designkanten.
TURINA ORIGAMI Sierraad miniatuurbroches goud en zilver, gerelateerd aan papier.
GEKKE GEIT kinderboek, geschreven en geïllustreerd door de Haagse ontwerpster Mjon Stark.
Turina-origami-bootjes-web
MailPoet