Paper Art & Design
Pulppainting-strook

Pulppainting Workshop

David Hockney en Ellsworth Kelly gebruikten de techniek al: schilderen met gekleurde pulp. Wij gaan in deze workshop zelf papier maken van katoenlinters met behulp van de beater. Daarna gaan we de pulp kleuren met speciale ontwikkelde pigmenten voor papiervezels en daarna ‘schilderen’ met je eigen pulp. Je kan heel erg fijn tekenen en ook lekker grote bewegingen maken. In een middag een kennismaking met deze techniek. Je maakt enkele ‘schilderijen’ die in het atelier geperst worden. Je kan het nat mee naar huis nemen tussen meegebrachte dunne plankjes en doeken of een paar dagen later het werk gedroogd komen ophalen.

datum 14 december
tijd 14 tot 17 uur (incl thee/koffie en materiaal)
kosten € 75,-
maximaal 4 personen
Stenen-web

Aardse elementen

De huidige expositie in de galerie heeft aardse maar ook hemelse elementen. Kom kijken naar de voelbare stenen-installatie van Pat Alexander uit USA, ze installeerde deze installatie zelf en gaf er een onverwachte titel bij: Do They Miss Us When We’re Gone? Verder te zien zijn de vederlichte washi objecten van de Duitse Anna Bludau en de watermerken van Wendy Powell (US), zij beweegt papier in (vaak) felgekleurde baden, waardoor er abstracte stoere aquarellen ontstaan.
Paper-Biennial-Books-photo-Robert-Bolick

Books on Books

Journalist Robert Bolick dook onder in ouder ontwerp-werk van mij, namelijk in de Papier biennale boeken, die ik met veel plezier ontworpen heb van 1996 tot 2008. Hij interviewde ook Pat en Peter Gentenaar, mijn opdrachtgevers. Deze Blog is zo gedetailleerd en met zoveel liefde geschreven, dat ik het niet kan laten om er melding van te maken. Ga er wel even voor zitten! Dank Robert voor al je werk!

Offerpapier-web

Offerpapieren doel oproep!

Je hebt ze wel eens gezien als je door een Aziatisch land reist, de offerpapieren die meegegeven worden of verbrand worden ter nagedachtenis/verering van de voorouders. Meer mensen verzamelen deze papieren en ik kreeg een hele mooie collectie ter beschikking, want ‘de Koninklijke Bibliotheek’ wilde ze niet. Ik ben nu hard aan het nadenken over de toekomst van van deze interessante verzameling. Als iemand daar een idee voor heeft of werkt bij een museum die daar interesse in heeft, dan graag een bericht naar Paper Art & Design! Dus dit is een oproep om mee te denken over het lot van deze prachtige offerpapieren. Wie weet!
Winkelproducten

In de Winkel

Voor de aankomende feestdagen in december hebben we nieuwe papieren items: De 'mooiste' én tijdloze verjaardagskalender van Studio Boot met kleurrijke pregen en foliedrukken. Er zijn scharen en papier-klemmen in diverse kleuren. Linnen omlag tekenmapjes van de Rotterdamse handboekbindster Prien, en nog veel meer… kom langs!
MailPoet