LS logo nieuwsbrief
Calligrane-raam

Naar het Zuiden

Heel verheugd ben ik, om aan te kondigen dat Calligrane in de Marais, Parijs, mijn werk gaat vertegenwoordigen. Het is een gespecialiseerde galerie/winkel met kunst, en verkoopt ook bijzondere handgemaakte papiersoorten, kunstenaarskaarten, -boeken en -objecten. Naar Calligrane.
Lightfield-en-detail

Nieuw werk

Een flink aantal vaten met katoen- en vlaspulp zijn uitgegoten, en hebben geleid tot een aantal wandobjecten. Op de boekdrukpers is een begin gemaakt met het afdrukken van foto’s, via clichés, op Japans washi papier. Bij al de werken speelt de natuur, licht en verstilling een grote rol. Vanaf half januari in de etalages en galerie te zien.
Paper Art & Design
Danielle-combi

Collages Danièle Knirim in de galerie

Vanaf half januari worden collages van Danièle Knirim (NL) getoond. Danièle maakt haar werk onder de naam Hiervandaan. Zij werkt als freelance illustrator en kunstenaar. Haar werken zijn papiers dècoupès die gemaakt zijn met papier uit oude boeken, kaarten, verpakkingen, posters etc. Deze worden door haar verzameld door urenlang op boekenmarkten en kringloopzaken te struinen. Bij haar vogelserie gebruikt ze de titelpagina's van de boeken als canvas, waardoor een samenspel ontstaat met de titel van het boek en de vogel. Het papier wordt zorgvuldig bij elkaar gezocht op kleur, patronen, teksten, lettertypes en textuur. Voor de expositie bij Paper Art & Design zal Danièle een vogelserie laten zien en daarnaast een aantal grotere werken met mensfiguren. Voor deze werken is er ook handgemaakt papier gebruikt uit het atelier.

Komagata-books

Boek design

In de winkel van Paper Art & Design zijn een aantal boeken te koop, die Lidy Schoonens verzamelt op het gebied van boekbinden, papierkunst, kalligrafie en pop-up. De kinderboeken van grafisch ontwerper Katsumi Komagata (Japan) zijn hier niet zo bekend maar verdienen aandacht. Zijn gestileerde poëtische pop-up boeken zijn authentiek en hij gebruikt gekleurd papier op een originele manier. Hij won vele prijzen in Amerika en Japan.
MailPoet