De Expositie Facetten van Papier is aangevuld met het werk van Toshihiro Hattori en Yuko Ebina.
Te zien tot en met 13 april 2019.
Paper Art & Design

Extra Workshop Collages za 6 april

Wegens grote belangstelling geeft Danièle Knirim een extra workshop in het atelier van Paper Art & Design. Tijdens deze workshop leer je hoe je composities maakt van papier, patronen, kleur, foto’s en vlakken. Het maakt niet uit of je een figuratief of abstract beeld maakt. We bespreken je eigen gekozen onderwerp/fascinatie voor je collage. Daarna bepalen we (met behulp van schetsen) met welke materialen en technieken je het kan gaan uitvoeren. Er zal keuze zijn uit verschillende industriële en handgeschepte papiersoorten.

De kosten voor de workshop zijn € 75,- (inclusief materialen, thee/koffie).
Tijdstip: zaterdag 6 april van 14.00-17.00 uur. In deze workshop is er plaats voor 8 personen.
Opgeven via info@paperartanddesign.nl

Expositie PAPIER2019

Mijn werk is te zien tijdens Atelier Open in Amsterdam 'PAPIER 2019': een tentoonstelling van kunst van papier en karton: lino’s, installaties, sculpturen, collages en meubels gemaakt van papier en karton. Veelzijdige kunst met materiaal, zeggingskracht en schoonheid als gemene deler. PAPIER 2019 is meer dan een kunsttentoonstelling alleen. Rondom de kunst vinden diverse activiteiten (workshops en theater) plaats, die aansluiten bij de kunst en het materiaal. Zie de agenda van PAPIER2019. Adres: Bonte Zwaan, Haparandadam 7, Amsterdam. In verband met deze expositie is een artikel te lezen over mijn werk.

Washi objecten

Toshihiro Hattori heeft gestudeerd aan de Tama kunstacademie in Tokyo en won een ‘Grand prize’ van een hedendaags kunstexpositie in Imadate (bekende papierwerkplaats en -dorp). Via artists-in- residences en verschillende exposities in Europa en de Holland Papier Biennale toont Hattori bij Paper art & Design nu zijn recente objecten. Toen hij studeerde was Toshi al gefascineerd door handgemaakt Japans washi papier. Dit papier is tegelijk zacht en sterk, beide kenmerken gebruikt hij om zijn werken te vormen. De relatief simpele objecten komen voort uit de natuur, volgens hem bevat de natuur de essentie van vorm.
De laatste 10 jaar maakt hij ook boekobjecten en installaties, in het boek ‘Germination of light’ zijn zaden verwerkt die ontspruiten naar de lucht. Verder heeft hij hiervoor japans papier, bijenwas en koperdraad gebruikt.

Water schilderijen

Yuko Ebina schildert op Japanse traditionele manier haar aquarellen, met typisch veel gebruik van water. Ze begon op canvas, maar schildert nu ook op papier. De onderwerpen zijn gebaseerd op atmosferen, bewegend water, mineralen en kleine microscopische organismen. Ook laat ze zich inspireren door de dichter Kenji Miyazawa, een sprookjesschrijver uit haar geboortestad. Met haar man Toshihiro Hattori verbleef ze ook een paar jaar (2004-2007) in Nederland waar ze met verschillende beurzen aan haar carrière heeft kunnen werken.
MailPoet