Kunst, workshops, papierlab, collages, zoveel deze lente!
Paper Art & Design
Ina-en-Mathilde-combi

'Bewogen lijnen' Uitnodiging

Zet het alvast in je agenda: op 20 april om 16.00 uur opent de tentoonstelling 'Bewogen lijnen'.
Ina Fekken toont een installatie ‘Barst’, die voortkomt uit eerdere installaties over de Groninger gaswinningsproblematiek. Ook zijn ‘Bijou’s’ van haar hand te zien, werken gebaseerd op traditioneel kantkloswerk, een verdwenen wereld.
Mathilde van Wijnen is beeld- en toonkunstenaar. Interpreteert ze met cello en viola da gamba het werk van anderen, haar verbeelde interpretaties van de natuur zijn geheel eigen. Van Wijnen tekent met een stanleymes. Haar zorgvuldig geplaatste sneden maken het papier vouwbaar, waardoor er een meerdimensionaal reliëf ontstaat.
brandnetel-strook

Urtica Papyrus (Brandnetel Papier) Workshops

‘Urtica heeft den naam gekregen van het branden want alsmen die aenraekt, ontsteekt sy onze handen’.
Deze oerplant is geschikt om textiel van te maken, er wordt geneeskracht aan toegeschreven en er bestaan vele gerechten. Het is minder bekend dat je van brandnetel ook papier kan maken. De bast van de stengel is daar heel geschikt voor. Hoe gaat het in zijn werk? In de ochtend verzamelen we bij binnenduinbossen. De beheerder geeft een korte rondleiding en vertelt over het bos- en duinbeheer en de rol van de brandnetel. Daar gaan we netels plukken met speciale handschoenen. In de middag koken we in het atelier de stengels, kloppen we vezels en ontstaat de pulp. In de middag gaan we papier scheppen en worden de vellen geperst.

Twee data: zaterdag 11 mei en zaterdag 8 juni, van 9.30 - 17.00 uur
Aantal deelnemers max 8, kosten (inclusief koffie/thee en lunch) € 120,-
Opgeven via info@paperartanddesign.nl
AO-overzicht2-web

Papierkunst aan het IJ

Atelier Open Amsterdam organiseert deze week tot en met 24 maart in de Bonte Zwaan een tentoonstelling van kunst van papier en karton: lino’s, installaties, sculpturen, collages en meubels gemaakt van papier en karton. Klik hier voor het overzicht van de deelnemende kunstenaars en workshops.
Diverse nieuwe werken, net droog uit het atelier, zijn daar ook te zien.
AO-4-pieces-in-a-row

Nieuwe Undressed serie

Mis het niet! Er zijn weer prachtige collages gemaakt door Danièle Knirim. Kom kijken naar haar nieuwe werken, gemaakt van vintage papier én ingelijst in vintage houten lijsten. Ze zijn nog te bewonderen tot en met 12 april. Openingstijden do en vr van 12-17 uur, en de eerste zaterdag van de maand van 12-17 uur.
Undressed-nieuw

PapierLab Rotterdam schept de circulaire stad

PapierLab Rotterdam is de plek waar geëxperimenteerd kan worden om vezelrijke afvalstromen te verwerken tot waardevolle papierproducten. Met het eeuwenoude ambacht van papier maken en nieuwe papierrecepten, ontwikkelen pioniers in de circulaire economie. Kunstenaars, vrijwilligers, ontwerpers en studenten: iedereen is welkom! Samen scheppen voor nieuwe toepassingen uit elke vezel om ervoor te zorgen dat minder afval op de grote hoop belandt.
Op 6 april om 13.00 uur opent Wethouder Arno Bonte van Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie het Papierlab. Kijk hier voor meer info.
Papierlab-openingsposter2
MailPoet