---
---

 

Rondleiding papieren schoenen

Zaterdag 15 december zijn er drie rondleidingen door de papieren schoenen tentoonstelling Kijk, loop en bewonder! De rondleiding geeft inzicht in de verschillende achtergronden van de ontwerpers en kunstenaars. Wat betekenen de offerschoenen uit China? Hoe ontwikkel je een draagbare papieren schoen? Kan je met schoenleesten houtgravures drukken? De rondleiding duurt ongeveer een half uur. De rondleidingen beginnen om 14, 15 en 16.00. uur (kosten € 5,- pp, max 8 personen). Opgeven via info@paperartanddesign.nl

---

Papier workshop

Zondag 16 december organiseren we een basis-workshop papierscheppen én kleuronderzoek. In deze middag maken we pulp, met de pulpmachine (Hollander), van katoen en vlas. Er wordt op de Westerse manier papier geschept. Voor het kleuronderzoek gaan we aan de slag met speciaal voor papiervezels ontwikkelde pigmenten. Ook geschikt voor kunstenaars/illustratoren/ontwerpers die hun eigen teken/schilderpapier willen maken. Deze workshop is van 13.00 - 17.00 uur (incl. koffie, thee, kosten € 85,- pp, incl. materiaal, max 6 personen). Opgeven via info@paperartanddesign.nl

---

Mooi kerstkado DIY

Met grote precisie en simpele materialen zoals papier, balsa hout en karton creëert Vera van Wolferen (1988) poëtische werelden. In opdracht maakt ze stop-motion animaties voor bedrijven, daarnaast bouwt ze aan een eigenzinnig universum van architectonische sculpturen die ze ‘Story Objects’ noemt. Ze inspireert graag anderen tot maken met haar Do It Yourself Kits. De kits, Poppy House en Mini Camper, zijn ruim vóór de Kerst te koop in onze winkel.

---
---

Kijk, loop en bewonder!

Op de tentoonstelling met papieren schoenen is o.a. werk te zien van de Nederlandse kunstenaar Marie Verstegen, die van de leesten van schoenontwerper Jan Jansen houtgravures maakte. Daarnaast is er o.a. werk van Naoto Fukasawa, Jurjen Semeijn, Lenie Voortman en Elisabeth Thorsten te zien. Ook staan er Chinese papieren offerschoenen (en tassen). En nog veel meer… De expositie loopt nog tot 5 januari 2019. Foto's Charlotte Visser.

---
---

Laatste week Papier hier, hier papier

Tot 17 november is mijn recente werk en de installatie Whisper nog te zien in Zelhem. Het is een groepstentoonstelling met vier andere kunstenaars: Luis Acosta, Anna van Bohemen, Anita Brendgens en Ferry Staverman. Naar de galerie.

---