In deze update van mijn (nieuwe) werk komen plantaardige verfstoffen en pure planten aan bod. 

---

 

Indigo verven met Wede (Isatis tinctoria) 

Mijn wens werd eindelijk vervuld, ik wilde zelf blauw papier maken op een natuurlijke manier. Nadat ik een workshop plantaardig Indigo verven bij Textielfabrique in Rotterdam had gevolgd, heb ik het recept in mijn atelier omgezet tot een recept voor papierpulp. En twee kleuren indigo vlas-pulp staan nu klaar om papier mee te maken. Meer over Textielfabrique.

---

Internationale Papier Biennale

Van 4 september tot en met 15 november 2017 zijn er 4 werken van de serie laser gestanste portretten uit plantaardig papier 'Back to Nature' te zien in de tentoonstelling 'Nature | Impression' in Beer-Sheva, Israƫl. Bekijk de hele serie.

---

Cell

Dit werk is onderdeel van het tweeluik 'Seed' en 'Cell'. Samen vormen ze een mogelijk begin van een nieuw leven. De mensheid is voor een groot deel de natuur aan het verwoesten. Door het gebruik van plantaardig afval materiaal, in dit geval aspergeschillen, wordt de betekenis van onze natuur versterkt. Meer over Cell.

---

Seed

Voor een nieuw leven zijn meestal twee componenten nodig, zaad en een eicel. Deze installatie verwijst met zijn 'zaden' naar een nieuw leven, waar naar verlangt wordt na de vergankelijkheid. Het werk gaat over de cyclus van leven en dood. Het vormt een tweeluik met het werk 'Cell'. Bekijk meer.

---

De duinwandeling bood deze week tal van kleuren en de herfst lijkt nog heel ver weg.

---
---